Ulovligt fyrværkeri i Malling: 15-årig dreng anklaget for brug af kanonslag på Starupvej

Profilbillede
dato

Interessen for køb og salg af fyrværkeri forventes at stige, da nytåret nærmer sig, og mange forbinder nytåret med affyring af krudt.

Myndighedernes opmærksomhed på ulovligt fyrværkeri stiger også, da ulovligt fremstillet fyrværkeri tidligere har resulteret i alvorlige ulykker, hvis det ikke er produceret og opbevaret lovligt og korrekt.

Tirsdag kl. 11.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en gruppe unge drenge angiveligt affyrede kanonslag ved Starupvej i Malling, hvilket resulterede i, at en patrulje blev sendt til stedet.

Ved politiets ankomst forsøgte de tre drenge at flygte fra stedet - to på knallert og en til fods. Men flugten var kortvarig, da knallerten væltede på et græsareal, og politiet hurtigt indhentede dem.

 Føreren blev tilbageholdt, og han fik sine to venner til at vende tilbage. De tre unge drenge kunne fremvise en pakke med kanonslag, som de havde i knallertens hjelmrum.

En 15-årig dreng blandt de tre blev anklaget for at have overtrådt fyrværkeriloven, og de 13 kanonslag blev beslaglagt for senere destruktion. Drengens forældre og de sociale myndigheder blev informeret om hændelsen. 

Østjyllands Politi vil i den kommende tid have et øget fokus på ulovligt fyrværkeri og opfordrer kraftigt til, at man kun køber eller sælger fyrværkeri fra godkendte forhandlere. 

Hvis man som borger bliver opmærksom på køb og salg af ulovligt fyrværkeri, vil politiet gerne høre om det på telefonnummer 114.

Kilde: Politiets Døgnrapport