Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Malling - tirsdag den 23. marts

Profilbillede
dato

Malling er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.00 en 42-årig rumænsk mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for spritkørsel. 

En patrulje kørte mandag kl. 15.45 på Østjyske Motorvej omkring Aarhus Syd, da de opdagede en lastbil med hænger, som kørte meget usikkert og slingrende foran dem. Betjentene dirigerede lastbilen ind til siden og tog kontakt til den 42-årige chauffør, der virkede kraftigt påvirket af alkohol. 

En alkometertest viste en promille over 2,0, og den 42-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. Derudover blev lastbilen beslaglagt. 
 
Da manden er rumænsk statsborger, fremstilles han på Udlændingeloven.  

Den 42-årige har fået foretaget en blodprøve, der skal vise hans præcise promille. 

**

 

Pige kontaktet på vej hjem fra skole

Mandag kl. 15.51 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en kvinde i Mårslet, hvis 10-årige datter var kommet hjem fra skole og havde fortalt, at hun var blevet kontaktet af en mand, der havde forsøgt at få hende med ind i en varebil. 

Pigen har fortalt, at varebilen det meste af dagen havde holdt på parkeringspladsen på Testrupvej ved Mårslet Skole. Da pigen skulle gå hjem fra skole ved 15.30-tiden, var hun gået forbi varebilen, hvorefter hun var blevet kontakt af en mand, der forsøgte at få hende med ind i bilen. Det lykkedes dog ikke for ham, og pigen løb i stedet hjem. 

Pigen beskriver manden som:

Ikke etnisk dansk af udseende
25-30 år gammel
Mørk i huden og med sort, kort fuldskæg
Talte dansk
Var iført en sort kasket med hvid skrift samt en sort hættetrøje og sorte bukser 
Han kørte i en hvid varebil uden logo og med gule nummerplader

Politiet kørte efterfølgende rundt i området for at finde frem til den hvide varebil, men uden held. 

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med manden, der sad i varebilen, for at få afklaret, hvad hans hensigt har været. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

 

Containerbrande i Aarhus V

Mandag kl. 19.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i to containere, der stod op ad et mindre skur på Rydevænget i Aarhus V.  Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i gang med slukningsarbejdet, og branden blev hurtigt slukket og nåede ikke at sprede sig yderligere. 

Kl. 21.04 modtog politiet endnu en anmeldelse om en containerbrand – denne gang på Kappelvænget i Aarhus V. Også her var der ild i to containere, der stod ved en parkeringsplads. Ilden blev hurtigt slukket, og branden nåede ikke at sprede sig yderligere. 

Årsagen til containerbrandene er endnu ukendt, men det kan ikke afvises, at der har været tale om påsatte brande. Politiet hører derfor gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogen mistænkelige personer i området mandag aften. 

Oplysninger i sagerne kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.  

**

Fik stjålet sin cykel og fandt den på Facebook

En 26-årig mand opdagede mandag, at hans cykel, der var blevet stjålet et par dage før fra en adresse i Aarhus C, nu var til salg på Facebook. 

Cyklen havde nogle helt særlige kendetegn, og han var derfor overbevist om, at det var den samme cykel. Han lavede derfor en aftale med sælgeren om at komme at købe den kl. 16.00 samme dag, og derefter kontaktede han politiet. 

En patrulje tog sammen med den 26-årige hen til mødestedet, hvor en 29-årig mand kom gående med det, der rigtigt nok, var den 26-åriges cykel. 

Den 29-årige nægtede i første omgang at kende noget som helst til, at cyklen skulle være stjålet. Men betjentene studsede blandt andet over, at han havde oprettet en profil med et falsk navn på Facebook, og det var via denne profil, han havde solgt cyklen. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri, og den 26-årige fik sin cykel tilbage. 

**

 

Hash, peberspray og kontanter beslaglagt

En patrulje på Marienlystvej i Brendstrup ved Aarhus N foretog natten til tirsdag kl. 1.13 et rutinetjek af en bil med tre kvinder og en mand. Da betjentene havde mistanke om, at der var stoffer i bilen, blev den ransaget, og de fire personer blev visiteret. 

En 21-årig kvinde havde en peberspray og en klump hash på sig, og hun blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven og for besiddelse af euforiserende stoffer. 

I lommen på en 24-årig kvinde fandt betjentene nogle tusinde kroner i kontanter. En stor del af dem blev beslaglagt, da kvinden viste sig at skylde penge til SKAT. 

Under politiets arbejde var der dårlig stemning, og særligt den 22-årige mand var utilfreds med patruljen. Da han begyndte at råbe flere skældsord efter betjentene, blev han anholdt og sigtet for at fornærme politiet. 

** 

 

17-årig kørte rundt i p-kælder 

En parkeringsvagt kontaktede natten til tirsdag kl. 1.55 politiet og fortalte, at der kørte en ung kvinde rundt i høj fart i parkeringskælderen under Aarhus Universitetshospital på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. 

Betjente, der ankom kort efter, fik hurtigt øje på bilisten, som stadig kørte rundt i parkeringskælderen. Bilen blev standset, og patruljen tog kontakt til den unge kvinde bag rattet og manden på passagersædet. 

Kvinden nægtede at oplyse navn og fødselsdato til politiet, selvom betjentene gentagne gange gjorde hende opmærksom på hendes oplysningspligt. Til sidst endte det med, at patruljen anholdt kvinden, som gjorde kraftigt modstand undervejs. 

Hun blev sigtet for at nægte at oplyse sit navn til politiet og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Da politiet fandt frem til hendes identitet, og at hun kun er 17 år, blev hun også sigtet for kørsel uden førerret. 

Den 18-årige mand på passagersædet erkendte, at det var ham, der havde lejet bilen, og at han derefter havde givet nøglen til den 17-årige. Han blev derfor sigtet for at overdrage bilen til en person uden førerret. 

** 

 

Ramte ind i skilt og lygtepæl – sigtet for spritkørsel

Østjyllands Politi fik mandag kl. 6.45 en anmeldelse om, at en mulig spritbilist var kørt over et helleanlæg på Grønløkke Allé i Tranbjerg, hvor han havde ramt et skilt – herefter var han kørt ind i en lygtepæl på p-pladsen ved Tranbjergcentret. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 59-årige bilist. Han sad i sin bil, der var iset så meget til på ruderne, at det var særdeles vanskeligt at se ud. 

Da den 59-årige virkede påvirket af alkohol, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel. Desuden blev han sigtet for at køre rundt med meget dårligt udsyn på grund af isen på ruderne. 

Den 59-årige var ikke kommet noget til ved sammenstødene med skilt og lygtepæl. En blodprøve skal nu afgøre, om han havde for meget alkohol i blodet til at køre bil. 

**

 

Specialpatruljen fandt hash i Malling

Østjyllands Politis specialpatrulje tog mandag middag ud til en adresse i Malling, efter et tip om at der skulle være ulovlige stoffer på stedet. En 40-årig mand, der bor på adressen, fremviste frivilligt en kasse med en mindre mængde skunk og hash, som betjentene beslaglagde. 

Herefter blev boligen ransaget, men der blev ikke fundet yderligere stoffer, og den 40-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.21 skete der et færdselsuheld i krydset Jegstrupvænget/Orholt Allé i Tranbjerg. En 27-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 26-årig mand, som kom cyklende lige ud i krydset. Cyklisten blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Mandag kl. 9.25 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Christian X’s Vej i Højbjerg. En 75-årig mandlig bilist forklarede til politiet, at han holdt i krydset, da den forankørende bil bakkede og ramte ind hans bil. Herefter kørte den anden bilist fra stedet uden at tage kontakt til den 75-årige. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. 

Mandag kl. 10.45 blev en 50-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Sdr Borup. 

Mandag kl. 15.13 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Nordlige Bjergevej i Højbjerg. En 87-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 51-årig kvinde, som blev skubbet op bag i en bil med en 26-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Mandag kl. 18.13 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vejlby Ringvej i Aarhus N. 

Mandag kl. 21.35 blev en 35-årig mand anholdt og sigtet for at køre narkokørsel på sin scooter, da han blev standset af en patrulje på Violvej i Randers NØ. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi