Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Malling - onsdag den 5. maj

Profilbillede
dato

Malling er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Færdselsindsats gav 30 sager

Tirsdag eftermiddag og aften gennemførte Østjyllands Politis færdselsafdeling en færdselsindsats i det vestlige Aarhus og langs Ringvejen. Det kom der samlet set 30 sager ud af – fire af dem stod to mænd i 20’erne for, da de på Viby Ringvej lod sig provokere af hinandens kørsel.

Begge mænd endte med at køre op mod 130 km/t, selvom der kun er tilladt 70 km/t. Uheldigvis for de to mænd kørte politiets videobil lige bagved og kunne dokumentere hele forløbet. Den helt nøjagtige hastighed bliver efterfølgende beregnet ud fra videooptagelsen.

Derudover formåede den ene mand at foretage en overhaling højre om en forankørende, og den anden mand kørte frem for rødt lys. De blev begge standset af politiet og må nu se frem til en bøde og en kontrollerende teori- og køreprøve.

De 30 sager fordelte sig på:

 • 9 x hastighed til klip (heraf udløste tre sager det 3. klip)
 • 5 x manglende sele
 • 4 x kørsel frem for rødt lys (klip)
 • 4 x håndholdt mobiltelefon (klip)
 • 3 x kørekort ej medbragt
 • 2 x hastighed til betinget frakendelse af kørekortet
 • 1 x overhaling højre om (klip)
 • 1 x unødig brug af horn
 • 1 x køretøj ej sikret

**

 

Kvinder stjal parfumer fra Matas

Tirsdag kl. 14.56 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Viby Centeret, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt to butikstyve. Vagten var blevet kontaktet af Matas, der kort forinden havde haft besøg af to unge kvinder, der havde stjålet flere parfumer og nu var gået mod parkeringspladsen.

Vagten løb ud på parkeringspladsen, hvor han fik kontakt til de to kvinder, der med det samme indrømmede, at de havde stjålet fem parfumer fra Matas. Kvinderne blev bedt om at følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da politiet ankom til stedet, blev de to kvinder på 19 og 21 år sigtet for butikstyveri. Den 19-årige kvinde blev anholdt og kørt med på politigården, da hun skulle have taget foto og DNA i forbindelse med en anden sag.

Sigtet igen…

Kl. 19.51 spottede en anden patrulje en bil på Åbyhøjgård i Åbyhøj. Da føreren af bilen fik øje på politiet forsøgte hun at køre væk, men endte på en blind vej, hvorefter hun kørte bilen op på en jordvold og derefter hoppede om på bagsædet.

Da betjentene kiggende ind i bilen sad der de samme to kvinder, der tidligere på dagen var blevet sigtet for butikstyveri, samt en 23-årig mand. Det var den 21-årige kvinde, der havde ført bilen, og det viste sig, at der var en god grund til, at hun havde forsøgt at stikke af.

Hun var nemlig både påvirket af narkotika, havde ikke noget kørekort og var i besiddelse af hash. Hun blev derfor både sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og narkobesiddelse, og denne gang var det så hende, der måtte en tur med på stationen.

**

Røg og lugt afslørede hashrygning

Tirsdag kl. 10.55 var Østjyllands Politis specialpatrulje forbi en adresse syd for Aarhus, fordi betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret narkotika på adresse. Da betjentene nærmede sig, kunne de med det samme både se og lugte, at der blev røget hash på stedet. På stuebordet lå da der også en mindre mængde hash frit fremme, og den 36-årige mandlige beboer blev sigtet for narkobesiddelse.

**

Tissede på gaden og fik en bøde på 1000 kroner

Tirsdag kl. 17.12 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en vagt, der havde spottet en mand, der stod og urinerede op ad butiksfacaden ved Jyske Bank på Dytmærsken i Randers C. Da politiet ankom til stedet, kunne betjentene se, at vinduerne ved bankens hoveddør og fliserne foran stadig var våde. Betjentene tog kontakt til den 33-årige mand, der blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og modtog en bøde på 1000 kroner.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 07.25 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej. En 18-årig mandlig bilist kom kørende ad motorvejen, da han ikke nåede at reagere på, at de forankørende biler bremsede ned på grund af køkørsel. Han forsøgte at afvige ved at dreje mod venstre, hvilket resulterede i, at han ramte ind i en forankørende bil, ført af en 43-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 18-årige mand blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 07.46 skete der et færdselsuheld i krydset Grenaavej/Vejlby Ringvej i Risskov. En 21-årig mandlig bilist kom kørende i en varebil ad Vejlby Ringvej og skulle svinge til højre ad Grenaavej, hvor en 55-årig kvindelig cyklist kom kørende og forsøgte at undvige varebilen, hvilket resulterede i, at hun væltede. Kvinden blev kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 21-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 09.00 skete der et færdselsuheld i krydset Bredgade/Kirkevej i Malling. En 53-årig kvindelig bilist kom kørende ad Bredgade og skulle svinge til venstre ad Kirkevej, da hun kørte ud foran en knallert, der blev ført af en 49-årig mand. Da den 53-årige bilist så knallerten, bremsede hun kraftigt op, hvilket knallertføreren opdagede og derfor forsøgte at styre udenom. Det resulterede dog i, at knallerten væltede. Knallertføreren blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 53-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 12.37 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika med henblik på salg, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers C.

Tirsdag kl. 14.10 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Rosenørnsgade i Randers C.

Tirsdag kl. 14.24 skete der et færdselsuheld på Jernaldervej i Aarhus V. En 18-årig mandlig bilist kom kørende ad Jernaldervej, da han i rundkørslen ved Holmstrupgårdsvej kørte ud for ubetinget vigepligt og påkørte en anden bil, der blev ført af en 50-årig kvinde. Der skete umiddelbart ingen personskade ved sammenstødet. Den 18-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag morgen kl. 06.54 skete der et færdselsuheld i krydset Ormslevvej/Viemosevej i Viby J. En 53-årig mandlig bilist kom kørende ad Viemosevej og kørte frem for ubetinget vigepligt i T-krydset ved Ormslevvej, hvorefter han ramte en 20-årig mandlig cyklist, der kom kørende i cykelfeltet langs Ormslevvej. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 53-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På C.A. Thyregods Vej i Åbyhøj begået mandag den 3/5 mellem kl. 14.19 og kl. 20.00
 • På Lutvej i Randers SV begået mellem fredag den 30/4 kl. 10.00 og tirsdag den 4/5 kl. 09.26
 • På Aldesrovej i Aarhus N begået mellem mandag den 3/5 kl. 12.00 og tirsdag den 4/5 kl. 10.13
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi