Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Malling - onsdag den 10. februar

Profilbillede
dato

Malling er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

61-årig mand forsvundet ved Ebeltoft

Tirsdag kl. 20.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 61-årig mand havde været væk siden kl. 13.42. Den 61-årige var i nedtrykt sindstilstand, ingen kunne få kontakt til ham, og familien var bekymret for ham.

Den 61-åriges bil blev senere fundet efterladt på Kystvejen i Ebeltoft, og politiet har aftenen og natten igennem søgt i området med både hunde, både og helikopter, men foreløbigt uden held.

Eftersøgningen er genoptaget onsdag morgen, hvor der blandt andet vil blive søgt i området ved Helgenæs. Politiet har ingen grund til at tro, at den 61-årige mand er blevet udsat for noget kriminelt.

**

 

Pige udsat for blotter

Tirsdag morgen kontaktede en mand politiet for at anmelde, at hans 10-årige datter mandag ved 13.30-tiden var blevet udsat for en blotter, da hun var på vej hjem fra Randers Realskole. Den 10-årige pige havde gået på stisystemet ved Kongens Ege, da en mand var kommet gående imod hende.

Pigen har fortalt, at manden havde sin penis uden for bukserne og svingede den rundt, mens han røg på en cigaret. Da han passerede hende, pustede han røg i hovedet af hende, men sagde eller gjorde ellers ikke noget.

Manden beskrives som:

  • 15-20 år gammel
  • Bleg i huden
  • Orange/rødt hår
  • Var iført sorte Adidas-bukser med hvide striber, blå jakke samt blå hue med hvid kant

Østjyllands Politi hører gerne fra borgere, der muligvis ved, hvem manden er, eller som har set ham i området mandag eftermiddag. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Børn kontaktet på vej hjem fra skole

Tirsdag kl. 13.05 var to børn på syv og ni år på vej hjem fra Gammelgårdsskolen i Åbyhøj, da de blev kontaktet af to mænd, der kom kørende i en større, hvid varevogn med en sort, lodret stribe bag dørene.

De to børn har fortalt til deres mor, at den ene af mændene, der var iført en sort hue, sort trøje, grønne busker og en hvide Adidas-sko, steg ud af bilens passagerside og vinkede børnene hen imod sig, mens han sagde ”kom her” eller noget i den stil.

Den anden mand, der førte bilen, blev siddende derinde, men beskrives som lys i huden og med lyst hår. De to børn har fortalt, at de løb fra stedet ad Klokkervej, men manden løb efter dem, indtil de nåede omkring hjørnet, hvorefter børnene løb hjem.

Politiet kørte efterfølgende rundt i området for at finde frem til den hvide varebil, men uden held. Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med de to mænd i bilen for at få afklaret, hvad deres hensigt har været. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Var kørt hjem på ”lånte” cykler

Østjyllands Politi blev tirsdag kl. 16.48 kontaktet af personalet på et bosted i Randers, idet der var blevet fundet en cykel, der var meldt stjålet. Personalet oplyste, at to drenge, der boede på stedet, havde taget to cykler med hjem og at de nu havde opdaget, at den ene var meldt stjålet, mens den anden var forsvundet fra stedet.

Politiet tog kontakt til de to drenge, der begge er 15 år. De erkendte begge, at de havde taget to cykler et sted i byen for at cykle hjem til bostedet, og de blev sigtet for henholdsvis tyveri og brugstyveri af cykel. Det blev aftalt, at den cykel, der stadig var på stedet, skulle leveres tilbage til rette ejer. Ingen af dem kunne svare på, hvor den anden cykel var forsvundet hen.

**

Havde hash og skunk i lejligheden

Tirsdag kl. 18.12 besøgte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Åbyhøj, hvor man havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika. Der var umiddelbart ingen, der åbnede, da betjentene bankede på, men betjentene blev i området, og bemærkede kort efter to personer, der ankom til stedet og låste sig ind i lejligheden.

Betjentene tog kontakt til de to unge mænd og oplyste dem om, at de ville ransage lejligheden. Under ransagningen blev der fundet en større mængde hash, noget skunk, salgsposer, kontanter og andre effekter, der formodedes at relatere sig til salg af narkotika. De to mænd på 17 og 21 år blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

Kunne ikke løbe fra politiet

Tirsdag kl. 18.02 blev en patrulje opmærksom på en bil, der holdt parkeret på Bispehavevej i Aarhus V, men da føreren af bilen så patruljen, løb han fra stedet. En af betjentene løb efter føreren, der, efter en længere løbetur, til sidst måtte give fortabt.

Den 26-årige mand blev under visitationen fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain og et større kontantbeløb. Han blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse, og hans bil blev taget med af politiet til nærmere undersøgelse.

Det viste sig, at manden skyldte penge til politiet, og en del af de kontanter, han blev fundet i besiddelse af, blev derfor inddraget.

**

Totenschlæger i visitationszone

Tirsdag kl. 20.22 standsede en patrulje en bil på Karen Blixens Vej i Brabrand. I bilen sad der i alt fire personer, der blev oplyst om, at de befandt sig i en visitationszone, og at de ville blive visiteret og bilen ransaget.

De tre af personerne havde ikke noget ulovligt på sig, men den fjerde, en 18-årig mand, blev fundet i besiddelse af en totenschlæger, der lå i en taske, som tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven og totenschlægeren blev konfiskeret.

**

Ringet op fra ”Sikkerhedsstyrelsen”

Tirsdag kl. 21.30 blev en 80-årig kvinde fra Malling ringet op af en mand, der oplyste, at han ringede fra Sikkerhedsstyrelsen. Manden og kvinden talte sammen i cirka en time, hvor det lykkedes manden, at få den 80-årige kvinde til at udlevere blandt andet cpr. nummer og kontooplysninger. Kvinden fattede dog mistanke og sørgede derfor for at få sit kort spærret.

**

Brand i maskinhus

Kl. 05.47 natten til onsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et maskinhus på Koudalvej i Vellev ved Ulstrup. Branden var formentlig startet i et pillefyr, men har umiddelbart ikke spredt sig til andre bygninger, og der er heller ikke nogen personer, der er kommet til skade. Maskinhuset var overtændt, da politi og brandvæsen ankom til stedet, og brandvæsnet har oplyst, at man formentlig vil lave en kontrolleret nedbrænding af maskinhuset.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 12.55 skete der et færdselsuheld på Fladstrupvej i Fladstrup ved Trustrup. En gaffeltruck var i færd med at læsse træbiller af en lastbil ud for en ejendom, da en bil, ført af en 77-årig mand, kørte direkte ind i siden af gaffeltrucken, der væltede. Både føreren af trucken og føreren af bilen blev tilset af en ambulance på stedet, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. Der var der sket store materielle skader på bilen.

Tirsdag kl. 16.30 skete der et færdselsuheld på Brunmosevej i Brunmose ved Ryomgård. En 26-årig kvindelig bilist har forklaret til politiet, at hun kom kørende på vejen, der lavede et sving, da en varevogn pludselig kom kørende imod hende. Hun forsøgte at undvige for ikke at blive ramt, hvilket betød, at hun ramte rabatten, hvorefter bilen snurrede rundt og ramte med bagenden ind i et træ. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade ved uheldet.

Tirsdag kl. 21.24 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Havkærvej i Tilst.

Natten til onsdag blev en 46-årig kvindelig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da hun blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV. Bilens 32-årige kvindelig ejer blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person, der var frakendt retten til at køre bil.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • I Frøkærparken i Mårslet begået mellem søndag den 7/2 kl. 12.00 og tirsdag den 9/2 kl. 12.50
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi