Nyt fra Malling i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Malling er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 30-årig mand, der sigtes for flere tilfælde af vold mod en kvinde og to mænd begået på Ryesgade i Aarhus C tirsdag kl. ca. 10.50.

Den 30-årige mand er sigtet for først at sparke ud efter kvinden og hendes barnevogn og derefter at have bidt og spyttet efter to mænd, der forsøgte at tilbageholde manden.

**

 

25-årig mand blev målt til at køre 172 km/t og fik beslaglagt sin bil

Tirsdag kl. 16.06 fik Østjyllands Politis vagtcentral en melding fra en af politiets ATK-operatører, der netop havde blitzet en bil, der kom kørende med 172 km/t på Hovedvejen i Auning, hvor hastighedsbegrænsningen er 80 km/t.

Da det er en hastighedsoverskridelse på over 100%, og dermed betragtes som vanvidskørsel, skulle føreren af bilen findes hurtigst muligt med henblik på beslaglæggelse af bilen. Der blev sendt en patrulje til den adresse, hvor bilen formodedes at befinde sig, og der fandt betjentene både bilen og den 25-årige mand, der var blevet blitzet af fotovognen kort forinden.

Den 25-årige mand erkendte at have ført bilen, men mente ikke, at han havde kørt så stærkt, som fotovognen havde målt ham til. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fik inddraget kørekortet på stedet, og bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

 

Hash og pistol fundet under ransagning i Brabrand

Lokalpolitiet i Aarhus Vest foretog tirsdag eftermiddag en ransagning af en lejlighed i Brabrand, efter et tip om at der var ulovlige stoffer på adressen. Oplysningerne viste sig at være rigtige, da betjentene under ransagningen fandt en del poser hash og nogle digitalvægte.

En 21-årig mand, der bor i lejligheden, blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Det var dog ikke kun stoffer, som politiet fandt. I et fælles kælderrum i lejlighedskomplekset lå en pistol gemt bag ved et panel. Pistolen, der ikke var skarpladt, kunne umiddelbart ikke kobles sammen med en bestemt person, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til, hvem der har været i besiddelse af den.

**

 

Kastede med cafestol og begik vold

Tirsdag kl. 19.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 43-årig mand, der var blevet udsat for vold foran Globen Flakket på Åboulevarden i Aarhus. Den 43-årige mand var netop kommet ud fra restauranten, da han bemærkede en mand, der kastede med en af cafestolene ude foran.

Den 43-årige mand konfronterede manden, der reagerede ved at slå den 43-årige på halsen. Herefter løb manden mod Havnegade, og den 43-årige mand fulgte efter på afstand, mens han ringede efter politiet.

Kort efter ankom en patrulje til stedet og fik kontakt til den 23-årige mand, der blev anholdt og sigtet for vold.

**

 

Britisk statsborger tilbageholdt i lufthavnen

Tirsdag kl. 09.02 blev en 50-årig britisk mand tilbageholdt i Aarhus Lufthavn, da han forsøgte at komme med et fly til London. Ved nærmere undersøgelse af hans pas viste det sig nemlig, at han havde opholdt sig ulovligt i Danmark i 11 måneder – efter eget udsagn fordi han havde misforstået reglerne om arbejds- og opholdstilladelse i Danmark i forbindelse med Brexit. Den 50-årige mand blev sigtet for ulovligt ophold og ulovligt arbejde i Danmark og modtog en straksbøde på 7000 kroner. Han tilbageholdes nu i op til 3x24 timer, mens hans sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen.

 

**

 

Ukrudtsbrænder formentlig skyld i brand

Tirsdag kl. 17.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et kælderrum på Søren Møllers Gade i Randers C. Branden var blev opdaget af en kvinde, der bor i opgangen, og som kunne lugte røgen. Kvinden forklarede, at der tidligere på dagen havde været en havemand, som blandt andet havde brændt ukrudt af langs bygningen ved brug af ukrudtsbrænder.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der viste sig kun at være ved kældervinduet og ikke i selve kælderrummet, hvilket bekræftede tesen om, at branden kunne være opstået som følge af brug af ukrudtsbrænder.

 

Pas på ukrudtsbrænderen

Hvert år opstår der brande i skure eller huse som følge af forkert brug af ukrudtsbrænder – derfor er det en rigtig god idé at følge nedenstående råd fra Sikkerhedsstyrelsen, inden du tænder din ukrudtsbrænder:

  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
  • Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
  • Hold øje med glemte gløder
  • Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
  • Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
  • Hav altid brandslukningsudstyr i nærheden (fx en vandslange)

**

Cyklede rundt uden lys og med en kniv i tasken

Natten til onsdag kl. 00.34 spottede en patrulje på Skanderborgvej i Viby J en mandlig cyklist, der ikke havde lys på cyklen. Betjentene ville påtale dette over for manden og bad ham derfor om at standse.

Da betjentene tog kontakt til den 40-årige mand virkede han narkopåvirket, og de ville derfor kigge lidt nærmere på, hvad han havde med i tasken. Det viste sig at være en god idé, for i tasken fandt betjentene en ulovlig kniv, som han blev sigtet for at besidde.

Den 40-årige mand blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde skunk og blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

**

Sigtet for butikstyveri

Tirsdag kl. 17.53 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Spar på De Lichtenbergs Vej i Grenaa, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv, der havde taget diverse småvarer fra butikken og havde forladt butikken uden at betale for dem.

Der blev sendt en patrulje til stedet, og den 27-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Varerne blev leveret tilbage til butikken.

**

Reklamer sat i brand

Tirsdag kl. 20.16 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand på Lærkevej i Øster Bjerregrav ved Randers NV, hvor der tilsyneladende var nogen, der havde hældt brændbar væske ud over en stak reklamer i en carport, hvorefter der var sat ild til det.

Branden blev opdaget af en 16-årig dreng, der var alene hjemme på bopælen. Han fik hurtigt fundet en vandslange og fik slukket ilden, hvorefter han ringede til sine forældre, der kontaktede politiet. Branden nåede umiddelbart ikke at sprede sig yderligere.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 07.12 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst, da en 32-årig kvindelig bilist blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 24-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 10.49 skete der et færdselsuheld på Landevejen i Tranbjerg, da en 23-årig kvindelig bilist i forbindelse med et venstresving påkørte en anden bil, ført af en 35-årig mand, der kom kørende fra modsatte retning. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 14.03 skete der et færdselsuheld på Lundshøjgårdsvej i Malling, da en 13-årig dreng var uopmærksom, da han kom kørende på cykel, og derfor påkørte en bil, der holdt parkeret i siden af vejen. Den 13-årige dreng faldt af cyklen og fik nogle knubs.

Tirsdag kl. 14.30 skete der et færdselsuheld på Mejlbyvej i Hadsten, da en 36-årig mandlig bilist blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 25-årig mand. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 25-årige mand blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 14.51 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen i Trige, hvor tre køretøjer stødte sammen i et harmonikasammenstød. Førerne af de tre biler, en 25-årig mand, en 36, år mand og en 40-årig kvinde, kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 25-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 17.09 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV, da en 27-årig mandlig bilist blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 32-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 32-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 18.00 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Dortesvej i Brabrand.

Natten til onsdag kl. 00.32 blev en 20-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Grenåvej i Randers SØ.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Tjerrildvej i Rønde begået tirsdag den 3/5 mellem kl. 10.20 og kl. 12.30
  • På Solsortevej i Aarhus V begået tirsdag den 3/5 mellem kl. 07.30 og kl. 16.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi