Nyt fra Malling i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Malling er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrudstyv nåede ikke så langt

Mandag kl. 17.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 32-årig mand, der netop var kommet hjem til sit hus i Tranbjerg og havde konstateret, at der havde været indbrud, mens han havde været væk. En patrulje kørte til stedet og påbegyndte en gerningsstedsundersøgelse.

Mens patruljen var på stedet, kom mandens 32-årige hustru hjem og oplyste, at hun netop havde talt med en nabo, der kort forinden havde set en mistænkelig mand gå fra stedet med en Playstation i hænderne. Patruljen blev peget i den retning, som manden var gået, og kort efter fandt de en mand, der passede på signalementet, sidde på græsset med blandt andet en computer og en computerskærm.

Betjentene tog kontakt til den 25-årige mand, der var forpustet og virkede nervøs ved politiets tilstedeværelse. Under visitation blev han fundet i besiddelse af flere genstande, der ikke tilhørte ham.

Mens betjentene stod på stedet, blev de kontaktet af vagtcentralen, der netop havde fået en anmeldelse om et indbrud i en personbil, der holdt ikke så langt derfra. Anmelderen havde taget et billede af gerningsmanden, og det stemte overens med den 25-årige mand, som betjentene stod med.

Han blev derfor anholdt og sigtet for indbrud i villa og tyveri fra personbil. På vej ind i patruljebilen sendte han en svada i retningen af betjentene, og han fik derfor også en sigtelse for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

**

 

Mand skabte uro og låste sig inde i en genbrugsbutik

Natten til tirsdag kl. 03.35 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 30-årig mand, der bor på Gammel Munkegade i Aarhus. Har var vågnet, da han havde hørt larm fra opgangen, hvorefter han var stået op og kunne høre og se, at nogen hev i dørhåndtaget ind til lejligheden og tilsyneladende forsøgte at skubbe døren op.

Da den 30-årige mand efterfølgende åbnede døren, så han en tilsyneladende beruset mand tumle rundt ude i opgangen. Manden sagde noget om, at han skulle ind i lejligheden, hvilket den 30-årige mand afviste. Manden forsvandt ud af døren med besked om ikke at vende tilbage – det gjorde han dog alligevel fem minutter senere.

Herefter blev han igen sendt væk, men denne gang fulgte den 30-årige mand efter ham og kunne se, at han gik ind af døren til en genbrugsbutik i stueetagen. Døren var dog smækket efter ham, så den 30-årige mand kunne ikke komme ind.
Den 30-årige ringede efter politiet, mens han holdt øje med manden inden i butikken. Kort efter ankom en patrulje til stedet, der kunne konstatere, at manden havde låst sig inde og nægtede at åbne for politiet. Han blev flere gange beordret til at låse døren op, hvilken han til sidste efterkom.

Den 24-årige mand blev anholdt og sigtet for indbrud i genbrugsforretningen og for at forstyrre den offentlige orden ved at skabe uro i opgangen på Gammel Munkegade.

**

 

52 bilister ”glemte” at stoppe op

På baggrund af en henvendelse fra en borger kørte færdselsafdelingen mandag eftermiddag ud til krydset Skovgårdsvej/Gammel Horsensvej i Tranbjerg for at holde øje med, om trafikanterne ved hvad ”fuld stop” betyder. Konklusionen var, at det var der alt for mange, der ikke havde styr på.

I tidsrummet fra kl. 16.00 til kl. 17.40 blev 52 personer sigtet for at køre frem for fuldt stop – en forseelse, der både koster en bøde på 2000 kroner og et klip i kørekortet.

Når der er en ”fuld stop”-tavle, betyder det, at man skal standse helt op og holde helt stille, inden man kører videre. Man må altså ikke trille frem i krydset med lav fart, som man må, hvis der blot er ”hajtænder”.

**

 

Var på jagt efter en ulåst bildør

Mandag kl. 18.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et muligt igangværende indbrud i biler, der holdt parkeret langs Jægergårdsgade i Aarhus. En 71-årig mand så en mand gå og trække i alle dørene på de parkerede biler, indtil han til sidst fik gevinst og satte sig ind i en af bilerne.

Da politiet ankom til stedet, var manden gået ud af bilen igen og stod ved passagerdøren med en taske og en indkøbspose fra Netto i hånden. Den 29-årige mand blev anholdt og sigtet for forsøg på tyveri fra personbil.

Betjentene tog kontakt til bilens ejer, der hjalp med at gennemgå bilen for at se, om der var taget noget derfra. Kvinden kunne oplyse, at der manglede en nettopose og en æske fra en elektronisk p-skive. Begge dele blev genudleveret til rette ejer.

**

 

Havde knive i bilen

Mandag kl. 16.52 kørte en patrulje forbi en bil på Paludan-Müllers Vej i Aarhus, hvori der sad fire mænd, der forsøgte at skjule sig, da politibilen kørte forbi. Det fik betjentene til at vende om og køre efter bilen, som de kortvarigt mistede af syne.

Da de fik kontakt til den igen på Fuglebakkevej, var de kun to personer i bilen. Betjentene fik standset bilen og tog kontakt til den 18-årig mand, der førte bilen, og den 17-årige mand, der sad som passager på bagsædet.

Bilen lugtede af hash, og betjentene kiggede lidt nærmere på både bil og de to mænd. De to mænd blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt, men i bilen blev der fundet to isoleringsknive. De to mænd blev derfor begge anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

 

Fandt skunk og hash

Mandag kl. 21.16 blev en patrulje opmærksom på en gruppe personer, der befandt sig i forhallen til kollegiet på Karen Blixens Boulevard i Brabrand. Da de fik øje på betjentene, smed den ene af dem, en 26-årig mand, en pose fra sig, der viste at indeholde skunk. Han blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

Han blev også fundet i besiddelse af en nøglebrik til en lejlighed, der tilhørte en 23-årig mand, der kort efter ankom til stedet. Hans lejlighed blev gennemgået, og her fandt betjentene en mindre mængde hash, hvorfor han også blev sigtet for narkobesiddelse.

**

 

Mand råbte og spillede høj musik

Natten til tirsdag kl. 02.59 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der fra en bolig på Falkevej i Randers NØ blev spillet høj musik og at en mand råbte og skreg ud af et åbentstående vindue. Politiet fandt frem til den lejlighed, hvor musikken kom fra og fik kontakt til den 52-årige mandlige beboer, der blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.43 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand, hvor en lastbil, ført af en 57-årig mand og en personbil, ført af en 40-årig mand, stødte sammen ved tilkørselsrampen. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Mandag kl. 09.10 skete der et færdselsuheld i krydset Spanien/Toldbodgade, da en 51-årig mand på en knallert kørte ud et sted, hvor der er udkørsel forbudt, og direkte ind i siden på en bil, der blev ført af en 59-årig mand. Den 51-årige mand blev efterfølgende sigtet for spirituskørsel.

Mandag kl. 17.19 blev en 32-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Feldbækvej i Korup, Rønde. Han blev desuden sigtet for personelfalsk, da det viste sig, at han i første omgang havde oplyst sin brors cpr-nummer.

Mandag kl. 19.19 skete der et færdselsuheld i krydset Viby Ringvej/Søren Frichs Vej i Åbyhøj, da en 24-årig mand kom kørende på sin knallert på cykelstien og ramte en sten, hvorefter han ramte en lygtepæl. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Natten til tirsdag kl. 00.45 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden samt manglende registrering af køretøj, da han blev standset af en patrulje på Hadsundvej i Gjerlev.

Natten til tirsdag kl. 01.35 blev en 17-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden ledsager, da han blev standset af en patrulje på Landevejen i Hornslet.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Kalstrup i Mejlby, Hjortshøj begået mellem søndag den 13/3 kl. 23.30 og mandag den 14/3 kl. 05.20
  • På Futuravej i Hadsten begået mellem torsdag Den 3/3 kl. 15.00 og lørdag den 5/3 kl. 13.01
  • På Bredgade i Malling begået lørdag den 12/3 mellem kl. 22.10 og kl. 22.15
  • På Frisenholt i Tranbjerg begået mellem søndag kl. 14.00 og mandag kl. 14.00
  • På Kornmodsbakken i Aarhus V mellem torsdag kl. 15.00 og mandag kl. 15.00
  • På Mølleskovvej i Højbjerg begået mandag kl. 17.07
  • På Miltonsvej i Højberg begået mellem fredag kl. 17.00 og mandag kl. 16.00
  • På Trankær Mosevej i Tranbjerg begået mandag den 14/3 mellem kl. 16.30 og kl. 17.15
  • På Hyrdedamsvej i Brabrand begået mandag den 14/3 mellem kl. 14.00 og kl. 16.00
  • På Gemmavej i Højbjerg begået mellem mandag den 7/3 kl. 08.00 og mandag den 14/3 kl. 22.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi