Nyt fra Malling i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Malling er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 12.00 i Retten i Aarhus en 38-årig mand fra Ungarn, der sigtes for tre forhold af tyveri, et indbrud og et brugstyveri begået over den seneste uges tid i Aarhus.

Manden er sigtet for: den 22. juni at have stjålet en taske med værdigenstande og personlige papirer fra Scandic Hotel på Banegårdspladsen, den 23. juni at have stjålet mad og drikke i SuperBrugsen på Vesterbro Torv, den 25. juni at have brudt ind i Institut for X på Skovgårdsgade og stjålet musikinstrumenter, højtalere mv. samt for, på samme sted og tidspunkt, at have brugsstjålet en ladcykel.

Den 38-årige mand blev anholdt mandag aften, da han blev tilbageholdt af en vagt i Bruuns Galleri, hvor han havde stjålet en jakke fra en af butikkerne.

**

 

Butikstyveri udviklede sig tumultarisk

Mandag kl. 20.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra SuperBrugsen på Centervej i Auning, hvor der var opstået tumult mellem personalet og to kunder, der var taget i at stjæle varer fra butikken.

Brugsuddeleren har forklaret til politiet, at han befandt sig i butikkens baglokale, da han på videoovervågningen blev opmærksom på en kvinde og en mand, der tog nogle varer fra deres kurv ned i deres tasker i stedet.

Brugsuddeleren gik ud i butikken og observerede de to kunder på afstand, hvor han kunne se, at manden lokkede kassemedarbejderen ind i butikken for at hjælpe med noget, hvorefter kvinden gik igennem kasselinjen, uden at betale for varerne i tasken.

Brugsuddeleren tog fat i kvinden i butikkens vindfang og bad om at se, hvad hun havde i tasken. Dette nægtede kvinden, og da brugsuddeleren i stedet forsøgte at få hende til at gå med ind i butikkens baglokale, sparkede hun ham på anklen og kaldte på sin mand.

Da manden kom, opstod der tumult, og både manden og kvinden skubbede til brugsuddeleren for at få deres taske med sig. Det lykkedes dog brugsuddeleren at få fravristet kvinden tasken, der indeholdt to færdigretter, men det resulterede i, at manden gav ham en knytnæve i ansigtet, hvilket kort efter blev fulgt op af flere slag og skub.

Parret forlod herefter stedet i en bil, og kort efter fandt politiet frem til dem på en adresse i Kolind, hvor bilen også holdt. Den 38-årige mand og den 37-årige kvinde blev begge anholdt og sigtet for røveri. De blev kørt til politigården i Randers, hvor de tirsdag formiddag er blevet afhørt til sagen, hvorefter de vil blive løsladt igen.

**

 

Midaldrende mand død i brand

Natten til tirsdag kl. 02.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en lejlighed på Grønnegade i Aarhus, og at brandvæsnet havde fundet en livløs person i lejligheden. Personen blev båret ud og forsøgt genoplivet, men hans liv stod desværre ikke til at redde.

Branden var opstået i lejlighedens soveværelse, men havde ikke umiddelbart nået at sprede sig til resten af lejligheden. Lejligheden skal i løbet af tirsdag undersøges nærmere med henblik på at finde frem til brandårsagen.

Den afdøde er identisk med lejlighedens beboer, som er en midaldrende mand. Politiet arbejder fortsat på at sikre underretning af eventuelle pårørende.

 

**

 

Unge kvinder taget på fersk gerning i Normal

Mandag kl. 18.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Normal på Ryesgade i Aarhus, hvor en medarbejder havde tilbageholdt to unge kvinder, der var taget i at stjæle varer fra butikken. Medarbejderne havde siddet i et baglokale og set på videoovervågningen, da han så de to kvinder gemme nogle småting i lommer og tasker, hvorefter de forlod butikken.

Medarbejderen løb efter kvinderne, og fik fat i dem uden for butikken. Han bad dem følge med ind i baglokalet, hvor de selv fremviste diverse makeup-genstande, som de havde stjålet. Kort efter ankom en patrulje til stedet, og de to unger kvinder på 16 år blev begge sigtet for butikstyveri. Grundet kvindernes unge alder blev de sociale myndigheder også orienteret om sagen.

 

**

 

Mistænkes for at sælge narko fra sin lejlighed

Mandag kl. 12.07 var Østjyllands Politis specialpatrulje på besøg på en adresse i det vestlige Aarhus, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika. I lejligheden traf betjentene den 20-årige mandlige beboer, der dog ikke var særligt begejstret for at lukke betjentene ind.

Ind kom de dog, og under ransagning af lejligheden, fandt betjentene en del hash og salgsposer samt andre ting, der indikerede, at der blev solgt narkotika fra lejligheden. Den 20-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på videresalg.

**

 

Fundet i besiddelse af narko og kniv

Mandag kl. 07.47 bemærkede en patrulje en bil, der holdt på Heimdalsvej i Åbyhøj, og hvor der sad en mand på forsædet og sov. Da betjentene tog kontakt til den 25-årige mand, kunne de se, at han var tydeligt påvirket af stoffer.

Betjentene visiterede mand og ransagede bilen og fandt i den forbindelse nogle ulovlige tramadol-piller og en kniv. Den 25-årige mand blev derfor både sigtet for narkobesiddelse og for overtrædelse af knivloven.

**

 

Ild i beplantning

Mandag kl. 17.25 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i en carport på Engvangen i Boeslum, Ebeltoft. Det viste sig dog, at der blot var gået ild i noget beplantning ved siden af carporten, og ilden blev hurtigt slukket og nåede ikke at sprede sig yderligere.

**

 

Lyn slog ned i elskab

Mandag kl. 13.28 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en villa på Trigevej i Søften, Hinnerup. Det viste sig, at et lyn var slået ned i et elskab, hvilket havde medført røgskader på husets førstesal, men ingen personer var kommet til skade.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 06.17 blev en 45-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel og for hastighedsovertrædelse, da han blev standset af en patrulje på Havvejen på Samsø.

Mandag kl. 08.08 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en bil var forulykket på Lundbergvej i Randers SV og nu holdt ude på en mark. Der var ingen personer i bilen, men politiet fik fat i den 18-årige mand, der havde ført bilen. Han forklarede, at han havde mistet kontrollen over bilen, da et rådyr var løbet ud foran ham. Han havde slået sig, og havde fået sin far til at hente ham og køre ham forbi skadestuen for at blive tjekket, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 09.03 skete der et færdselsuheld på Søren Frichs Vej i Åbyhøj, da en 30-årig mandlig cyklist blev påkørt af en bil, ført af en 37-årig mand, da denne skulle svinge til højre ad Frejasvej. Cyklisten kom ikke umiddelbart til skade ved sammenstødet. Den 37-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Mandag kl. 12.52 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Hans Grams Vej i Randers NV.

Mandag kl. 13.43 skete der et færdselsuheld på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, da to biler, ført af henholdsvis en 64-årig mand og en 76-årig kvinde, stødte samme, idet den 64-årige mand kørte ud fra en parkeringsplads. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade ved sammenstødet. Den 64-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Mandag kl. 18.38 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst, da en 23-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil på grund af meget vand på vejen hvorefter han påkørte autoværnet. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 22.22 blev en 40-årig kvindelig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da hun blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Brabrand.

Natten til tirsdag kl. 00.58 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Dr. Holsts Vej i Åbyhøj.

Natten til tirsdag kl. 01.55 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Postvej i Hinnerup.

Natten til tirsdag kl. 02.56 blev en 42-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Ildervej i Højbjerg begået mandag den 27/6 kl. 02.10
  • På Dampmøllevej i Malling begået mellem fredag den 24/6 kl. 16.00 og mandag den 27/6 kl. 08.00
  • På Nagelsvej i Højbjerg begået mandag den 27/6 mellem kl. 08.30 og kl. 10.00
  • På Ahlvej i Ebeltoft anmeldt mandag den 27/6 kl. 11.44
  • På Blykobbevej i Aarhus V begået mellem fredag den 24/6 kl. 13.00 og mandag den 27/6 kl. 17.20
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi