Nyt fra Malling i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Malling er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Randers en 42-årig mand fra Litauen, der blev anholdt torsdag eftermiddag på baggrund af en europæisk arrestordre med henblik på udlevering til strafforfølgelse i Litauen.

Manden blev anholdt i Aarhus Lufthavn, hvor han ville rejse med et fly til Riga. Han fremstilles fredag i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, indtil udleveringen kan finde sted.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.30 i Retten i Aarhus tre mænd på 18, 21 og 28 år, der sigtes for besiddelse og salg af kokain

De tre mænd blev anholdt natten mellem torsdag og fredag i en lejlighed i Aarhus og sigtes for besiddelse af 14,3 gram kokain, 59.800 kr., som svarer til salg af 74,75 gram kokain, samt emballage fra 1 kilo kokain

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Beruset mand bankede på midt i morgenmaden

Torsdag kl. 07.48 fik en familie på Damtoften i Viby sig noget af en overraskelse, da en beruset mand pludselig bankede på deres havedør, mens de sad og spiste morgenmad. Manden råbte, at nogen var efter ham og bad om at blive lukket ind.

Manden blev bedt om at forlade stedet, men dette ville han ikke, og han tiltvang sig adgang via havedøren, hvorefter han tog sit overtøj af og lagde sig ned på gulvet. Faren i huset kontaktede politiet, mens han holdt øje med manden, der blot blev liggende på gulvet.

Kort efter ankom politiet til stedet, og den 29-årige mand, der blev vurderet til at være ganske påvirket af alkohol, blev anholdt og sigtet for husfredskrænkelse. Han erkendte med det samme og forklarede til politiet, at han var ked af omstændighederne.

**

 

Fire gange joints i Rådhusparken

Torsdag eftermiddag var Østjyllands Politis specialpatrulje en tur forbi Rådhusparken i Aarhus, og det kom der fire sigtelser ud af. De første tre sigtelser for narkobesiddelse blev givet umiddelbart efter hinanden kort efter kl. 15 til to kvinder på 61 og 56 år og en 25-årig mand, der alle sad med joints.

Kl. 17.05 spottede betjentene en mand, der sad på en bænk i Rådhusparken og skulle til at rulle en joint. Da betjentene tog kontakt til manden, sad han med en klump hash i hånden, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

Den 21-årige mand, der kommer fra Bulgarien, havde ikke noget dansk cpr-nummer og blev derfor anholdt og indbragt til politigården med henblik på at fastlægge hans identitet. Da manden var udenlandsk statsborger, fik han en straksbøde på 2000 kr.

**

 

Fuld bargæst endte natten til detentionen

Natten til fredag kl. 03.37 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en beværtning ved Åboulevarden i Aarhus, hvor man havde brug for politiets hjælp til at håndtere en aggressiv mand, der skabte utryghed på stedet.

Da politiet ankom fik betjentene kontakt til den 20-årige mand, der ganske rigtigt havde en meget aggressiv adfærd, idet han råbte højt og sparkede til et skilt, hvilket dog resulterede i at, han selv væltede ned på jorden.

Manden virkede meget beruset, og nægtede, trods gentagne anmodninger, at oplyse navn og fødselsdato. Manden begyndte i stedet at rette sin aggressivitet mod betjentene, og det endte med, at han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.

**

 

Stjal parfumer fra Matas

Torsdag kl. 17.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Matas på Søndergade i Aarhus, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en butikstyv. En af butikkens medarbejdere havde set en mand tage tre parfumer, hvorefter han var gået mod udgangen uden at betale for noget. Da medarbejderen havde konfronteret manden, var han løbet fra stedet.

Medarbejderen havde herefter kontaktet en butiksvagt, der havde pågrebet manden lidt længere nede af Strøget, hvorefter han havde ført ham tilbage til butikken, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da politiet ankom blev den 27-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

 

Gemte kniv i handskerummet

Torsdag kl. 18.20 observerede en patrulje en bil, der holdt i tomgang på Sletvej i Hasselager, og betjentene besluttede at foretage en rutinekontrol af bil og fører. Den 30-årige mand, der førte bilen, virkede nervøs over politiets tilstedeværelse, og han fremviste selv en kniv, som lå i handskerummet.

Den 30-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. Der blev ikke fundet andet af interesse for politiet, hverken i bilen eller hos den 43-årige mand, der sad som passager.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 06.48 skete der et færdselsuheld på Amstrupgårdsvej i Haslund, Randers SV, da en 34-årig mandlig bilist tilsyneladende fik et ildebefindende og kørte ind i en hæk og en brandhane, hvorefter han påkørte en husmur. Den 34-årige mand var umiddelbart ikke kommet noget til, men han blev kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse.

Torsdag kl. 15.38 skete der et færdselsuheld på Jernaldervej i Holmstrup, Aarhus V, hvor en ukendt bilist tilsyneladende kørte frem for ubetinget vigepligt og påkørte en anden bil, der blev ført af den 22-årig mand. Ifølge den 22-åriges forklaring rulle begge parter vinduet ned, og der var lidt uenighed om, hvem der havde været skyld i uheldet. De aftalte at køre ind på en parkeringsplads og få redet trådene ud, men den anden bilist kørte fra stedet og vendte ikke tilbage. Der var kun skete mindre materiel skade på den 22-åriges bil.

Torsdag kl. 19.14 blev en 55-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Skovgårde Bygade i Ebeltoft. Han fik desuden en bøde på 1000 kroner for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen, idet hans bil manglede venstre sidespejl.

Torsdag kl. 21.55 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Stenbækvej/Hejredalsvej i Brabrand, da en 18-årig kvindelig bilist bakkede ind i en bagvedholdende bil, der blev ført af en 28-årig mand. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 18-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Natten til fredag kl. 02.36 skete der et færdselsuheld på Søgade i Aarhus C, hvor en 22-årig mandlig bilist flere gange påkørte en husmur, hvorefter han holdt stille med motoren tændt. Betjentene vurderede, at manden var påvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for både narko- og spirituskørsel. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade på bilen.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Georgsmindevej i Hjortshøj begået mellem søndag den 27/2 kl. 16.00 og torsdag den 3/3 kl. 08.00
  • På Rugvænget i Malling begået mellem lørdag den 19/2 kl. 15.30 og onsdag den 23/2 kl. 15.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi