Nyt fra Malling i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Malling er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 en 30-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder i det offentlige rum. Ifølge sigtelsen overdrog den 30-årige mand på et tidspunkt forud for den 6. maj en pistol og dertilhørende ammunition til en 45-årig mand mod betaling. Den 45-årige blev varetægtsfængslet i sagen ved et grundlovsforhør lørdag, efter at politiet havde fundet en pistol i hans lejlighed i Aarhus.

 

**

 

Det falske bankbud er nu blevet en kvinde

Onsdag formiddag ved 10-tiden blev en 73-årig kvinde fra Hadsten ringet op fra et ukendt telefonnummer, hvor en kvinde præsenterede sig som værende fra Nordea og spurgte, om den 73-årige kvinde havde købt nogle mobiltelefoner på afbetaling.

Dette afviste den 73-årige kvinde, og kvinden i den anden endte forklarede, at hun i så fald ville sende et bankbud ud på kvindens adresse og afhente hendes dankort med henblik på at overlevere det til politiet til yderligere efterforskning.

Få minutter senere ankom det omtalte bankbud til den 73-åriges adresse, hvor det lykkedes hende at franarre kvinden både dankort og kode under påskud af at være fra Nordea. Efterfølgende kunne det konstateres, at der var blevet hævet et større kontantbeløb på den 73-åriges kvindes konto.

Det kvindelige bankbud beskrives som:

 • 170 cm høj
 • Sort, langt hår
 • Talte dansk
 • Var iført en sort eller mørkeblå trøje med "Nordea"-logo og lange bukser
 • Hun forsvandt fra stedet til fods

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har tidligere haft lignende sager, hvor ældre kvinder er blevet snydt til at udlevere deres kort og koder. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

Drenge på klassetur taget i at stjæle cykelcomputere

Onsdag kl. 13.07 observerede to civilklædte betjente to drenge, der udviste mistænkelig adfærd ved at gå ud og ind af baggårde i område ved Fredensgade i Aarhus. På et tidspunkt gik den ene af drengene hen til en cykel, hvorefter han hurtigt gik derfra igen. Dette gentog sig flere gange, hvorfor betjentene besluttede sig for at tage kontakt til drengene.

Da de to betjente identificerede sig som værende fra politiet, forsøgte de to drenge at stikke af, og undervejs smed den ene af dem to cykelcomputere fra sig. De to drenge blev indhentet ved Banegårdspladsen, hvor den anden blev fundet i besiddelse af yderligere to cykelcomputere.

De viste sig, at begge drenge kun var 14 år og med deres skoleklasse på besøg fra København. Begge deres mødre blev telefonisk orienteret og de sociale myndigheder blev kontaktet og orienteret om episoden. De to drenge blev herefter bedt om at køre med betjentene ud i byen for at vise, hvorfra de havde stjålet de i alt fire cykelcomputere. Herefter blev begge drenge overleveret til deres lærer.

**

Kvinde udsat for blotteri i hundeskov

Onsdag kl. 15.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 25-årig kvinde, der kort forinden var blevet udsat for blotteri, da hun gik med sin hund igennem hundeskolen over for Beder-Malling Idrætsforening på Bredgade i Malling.

Kvinden har forklaret til politiet, at hun netop var gået rundt om et hjørne, da hun blev mødt af en mand, der stod med fronten mod hende og med sin penis i hånden. Ifølge kvinden kiggede manden hende direkte på hende og fortsatte med at kigge på hende, indtil hun løb væk fra stedet.

Kvinden beskriver manden som:

 • Udenlandsk, muligvis tyrkisk, af udseende
 • Ca. 55-60 år gammel
 • Ca. 170-175 cm høj
 • Spinkel af bygning
 • Grå/sorte skægstubbe
 • Iført en mørk sixpencehat og blå jeans
 • Medbragte en blå genstand – muligvis en madkasse

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan hjælpe med at få identificeret manden. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

 

**

Uenighed ved flaskeautomat endte med voldssigtelse

Onsdag kl. 15.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand havde opført sig voldeligt overfor et barn ved en flaskeautomat ved Coop365 på Hadsundvej i Randers. Ifølge den 10-årige pige havde hun været i færd med at pante flasker, da en mand var kommet ind i rummet og gentagne gange, og til sidst i meget højt toneleje, havde spurgt, hvornår hun var færdig, hvortil pigen havde svaret, at det vidste hun ikke.

Da pigen havde puttet den sidste flaske ind, var manden kommet ind i rummet, havde skubbet hende til side og trykket hendes flaskebon ud, hvorefter de to havde haft en kort meningsudveksling. Da de kort efter begge var gået ud af rummet, havde pigen ringet pigen til sin mor, og mens hun havde talt med hende, havde manden spyttet efter hende, hvorefter han havde svinget en pose med noget indhold i på hendes venstre kind.

Manden gik herefter ind for at handle, og pigens mor ankom til stedet. Moren kontaktede politiet og hjalp med at få tilbageholdt manden, inden politiet ankom. Den 52-årige mand blev herefter anholdt og sigtet for vold.

**

Sigtet for besiddelse af falske penge

Onsdag kl. 19.23 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en forretning på Banegårdsgade i Aarhus, hvor en kunde havde forsøgt at betale med en falsk 500-kroneseddel. Butikkens medarbejder havde bemærket, at manden havde et større bundt pengesedler, og han mistænkte, at de øvrige sedler også var falske.

Medarbejderen oplyste manden, at han ikke kunne tage imod sedler, hvorefter han ringede til politiet, mens kunden stadig var i butikken. Politiet ankom kort efter til stedet og fik kontakt til den 25-årige mand, der blev anholdt og sigtet for pengefalsk.

Den 25-årige mand fremviste hele pengebundtet og oplyste selv, at alle sedlerne var falske. Pengesedlerne blev herefter beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse.

**

Anmeldelse om kemisk reaktion

Politi og brandvæsen rykkede onsdag kl. 9.00 ud til en af Aarhus Universitets bygninger på Høegh-Guldbergs Gade i Aarhus C, da der var opstået nogle dampe i nogle tønder.

Da der var mistanke om, at dampene kunne være giftige, blev et område omkring bygningen afspærret, mens der blev foretaget undersøgelser på stedet.

Det viste sig, at det var nogle beholdere med kvælstof, der havde udviklet noget røg, som ikke var farligt. Omkring kl. 11.00 blev afspærringen derfor ophævet, og politiet forlod området.

**

Forsøgte at stjæle løbehjul

En opmærksom borger kontaktede onsdag kl. 10.05 politiet, da hun opdagede to drenge, som stod og forsøgte at bryde låsen op på et el-løbehjul, der holdt ved Trøjborgcenteret i Aarhus N.

En hundepatrulje kørte til stedet, hvor de traf to drenge, der i første omgang forsøgte at løbe derfra. De fortrød dog hurtigt, da de blev råbt an, hvorefter de lod sig anholde.

De erkendte at have forsøgt at stjæle løbehjulet og begge blev derfor sigtet. Da de to drenge var hhv. 15 og 16 år blev deres forældre også underrettet.

**

Uro efter fodboldkamp i Randers

Efter superligakampen mellem Randers FC og AaB onsdag aften opstod der uro, idet to fangrupperinger forsøgte at komme i slagsmål. Der blev sendt flere patruljer mod banegårdsområdet, hvor flere af fansene var løbet hen.

Politiet fik sat en stopper for parterne, og fansene fra Aalborg blev sendt med et tog nordpå, hvorefter der atter var ro i byen. Ingen personer kom umiddelbart til skade, og der blev ikke uddelt nogen sigtelser i denne sammenhæng.

Derimod blev en 22-årig mand fra Kolding sigtet inden kampen overhovedet var fløjtet i gang, i det han, i forbindelse med visitation ved indgang til stadion, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain, som blev beslaglagt.

**

31-årig sigtet for forsøg på indbrud

Østjyllands Politi fik natten til torsdag kl. 2.13 en anmeldelse om, at en mand var i færd med at bryde ind i en restaurant på Viborgvej i Aarhus C. En patrulje var hurtigt på stedet, hvor de konstaterede, at der var knust en rude i restauranten, og at nogen havde forsøgt at bryde en dør op med et koben. Der var umiddelbart ikke stjålet noget fra restauranten.

Tæt på adressen stod en 31-årig mand ved en bil, og da han så betjentene, kunne de se, at han smed noget fra sig. Da patruljen kom hen til manden, opdagede de et koben, som lå på jorden ved siden af ham. Han blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på indbrud.

**

Lidt for billig laks i Netto

Onsdag kl. 19.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Rådmands Boulevard i Randers, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv, der var blevet taget i at bytte rundt på to prismærker, så han endte med kun at betale 30 kroner for en laks, der normalt koster 129,95.

Politiet ankom kort efter til stedet, og den 36-årige mand, der var blevet tilbageholdt, blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Inden betjentene kørte afsted med manden, indvilligede han i at betale de resterende 99,95, så butikken ikke havde noget erstatningskrav.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

 • På Kaj Munks Vej i Viby begået onsdag d. 11/5 mellem kl. 8.30 og kl. 12.05
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi