Nyt fra Malling i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Malling er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 en 52-årig mand fra Aarhus i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for ved en episode sidste år at have begået seksuelt overgreb mod sin datter, som på gerningstidspunktet var 10 år gammel. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke p.t. at oplyse yderligere om sagen.  

**

 

Rema1000 udsat for røveri 

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 10.11 en anmeldelse om et røveri i Rema1000 på Kirketorvet i Tranbjerg. En mand iført mundbind og hue havde truet en medarbejder med kniv og fået udleveret nogle penge fra kassen, inden han løb fra stedet. 

Politiet sendte hurtigt flere patruljer til stedet, men det lykkedes i første omgang ikke at finde frem til gerningsmanden. 

Der blev sikret overvågning på stedet, og Østjyllands Politi forventer senere at offentliggøre billederne af gerningsmanden. 

**

Færdselsindsats i Aarhus Vest førte til 21 sigtelser

Østjyllands Politis færdselsafdeling var onsdag aften på kontrol i den vestlige del af Aarhus, og det kastede en række sigtelser af sig. 

På Holmstrupgårdvej i Brabrand forsøgte en 21-årig mand kl. 18.00 at køre fra politiet, men han blev indhentet og sigtet for kørsel uden førerret, da det viste sig, at han ikke har noget kørekort. Desuden blev han sigtet for at køre uden sele. Han endte dog også med sigtelser efter straffeloven, for i bilen lå flere salgsposer med kokain og en kniv. Det medførte sigtelser for overtrædelse af knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Lidt senere kørte en af politiets videovogne på Åby Ringvej bag en 36-årig mandlig bilist, som to gange kørte over for rødt, foretog en ulovlig overhaling og lavede et farligt og ulovligt vognbaneskift – alt sammen blev optaget på politiets kamera. Han blev efter forseelserne standset og sigtet for færdselsovertrædelserne og for at køre uden førerret, da han ikke har taget kørekort. 

Sigtelserne til trods gik der kun nogle få minutter, før han satte sig ind i bilen igen. Denne gang standsede en patrulje ham på Åhavevej, hvor han fik endnu en sigtelse. 

Det var også på Åhavevej, at en patrulje omkring kl. 22.00 så en bilist køre over for rødt, efter at han kort forinden var blevet målt til at køre 131 km/t på Viby Ringvej, hvor man højst må køre 80 km/t. Da betjentene ville standse bilen, kørte bilisten ind på en p-plads, hvor det lykkedes føreren af stikke af til fods. 

I bilen fandt betjentene en ulovlig kniv og en mindre mængde hash, som blev beslaglagt. 

I alt blev der under færdselsindsatsen sigtet 21 personer. 

3 x hastighed by til klip
2 x hastighed ved færdselstavle til klip
5 x kørsel uden førerret.
4 x rødt lys.
3 x ulovlige overhalinger til klip.
2 x brug af mobiltelefon (klip)
2 x manøvreforseelser
4 x manglende brug af sikkerhedssele.
14 øvrige forseelser – bl.a. en sigtelse til føreren af et el-løbehjul, da han ikke brugte hjelm


**

Politiet beslaglagde kasteknive og stoffer

Et tip førte onsdag kl. 11.30 Østjyllands Politis specialpatrulje til en adresse i Malling. Ved ankomst til stedet kunne betjentene lugte hash, og adressen blev ransaget. 

Under ransagningen fandt betjentene noget hash, otte kasteknive, en totenschlæger og nogle æsker med nogle enkelte kanonslag. 

Det hele blev beslaglagt, og den 39-årige mand, der bor på adressen, blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven, våbenloven og fyrværkeriloven. 

** 

Butiksmedarbejder udsat for vold

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 20.37 en anmeldelse om, at en medarbejder i Rema1000 på Frederiks Allé i Aarhus C var blevet overfaldet af fire mænd. 

Ifølge medarbejderen snød de fire unge mænd sig foran i køen ved kassen, da de ville købe nogle varer. Da medarbejderen bad mændene om at stille sig bag i køen, blev de aggressive og truende og råbte forskellige skældsord. 

Det fik medarbejderen til at lade mændene købe deres varer, og de forlod derefter butikken. 

Nogle minutter efter gik medarbejderen ud foran butikken for at hente nogle varer, og derude stod de fire mænd, som nu tog fat i ham og overfaldt ham med flere slag og spark.  

Flere personer på stedet fik lagt sig imellem, og de fire mænd kørte efterfølgende fra stedet. 

Medarbejderen blev kørt til skadestuen, hvor han blev behandlet for nogle skader. 

Østjyllands Politi har en formodning om, hvem gerningsmændene kan være, og efterforsker nu sagen nærmere. 


**

 

Fik beslaglagt hash og flere tusinde kroner

Østjyllands Politis specialpatrulje tog onsdag formiddag til en adresse i Sabro på baggrund af et tip om, at der var stoffer på stedet. 

Da betjentene kom frem og bankede på, kunne de lugte hash, og gennem et vindue kunne de se den 42-årig mand, der bor på stedet. Han var i færd med at gemme noget under en madras, men skyndte sig at åbne døren, da betjentene ville åbne den med magt. 

Under en ransagning af adressen fandt betjentene en mindre mængde hash og en del tusinde kroner i kontanter. 

Det viste sig, at den 42-årige skylder en del penge til det offentlige, så en stor del af kontanterne blev beslaglagt til inddrivelse af gælden. Hashen blev naturligvis også beslaglagt, og den 42-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Hashlugt førte til ransagning og anholdelse

Wunderbaums og udluftning var ikke nok til at sløre lugten af hash, da en 18-årig mand onsdag kl. 20.18 blev standset af en patrulje på Jeppe Aakjærs Vej i Åbyhøj. 

Patruljen havde standset bilen i en rutinekontrol, og da de gik hen mod bilen, skyndte den 18-årige bilist sig at rulle alle vinduer ned. Inde i bilen hang der flere duftspredende wunderbaums, men betjentene kunne alligevel tydeligt fornemme en lugt af hash. 

Bilen blev derfor ransaget, og den 18-årige visiteret. Under ransagningen fandt patruljen flere salgsposer med hash og skunk samt nogle tusinde kroner i kontanter. Penge og stoffer blev beslaglagt, og den 18-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

Skabte uro og blev anholdt to gange samme døgn

En vagt ringede onsdag kl. 15.02 til politiet, da en beruset mand skabte uro og utryghed på gågaden i Aarhus. Ifølge vagten råbte manden af tilfældige forbipasserende, og han havde også kastet med en tom flaske, som blev knust mod jorden. 

Vagten fik guidet politiet frem til en 38-årig mand, som stod og råbte midt på Søndergade, da betjentene kom frem. 

Den 38-årige blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.  

Senere på dagen blev han løsladt, men natten til torsdag kl. 2.15 kom han igen i politiets søgelys. Via overvågningskameraer kunne en betjent se, at den 38-årige stod og sparkede på en skydedør ved hovedindgangen til politigården på Ridderstræde. Ved sparkeriet kom der store ”stjerner” i glasset i døren, som dog ikke blev knust.  

En patrulje gik ud og anholdt den 38-årige, som gjorde kraftigt modstand og sparkede en af betjentene. 

Han blev denne gang sigtet for hærværk og for vold mod polititjenestemand. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 8.00 skete der et færdselsuheld på Fladbrovej i Randers NV. En 62-årig mandlig bilist ramte ind i en 77-årig kvinde, der var ved at krydse vejen til fods. Den 77-årige blev kørt til skadestuen, hvor hun blev behandlet for flere skader. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Skæring Sandager i Egå begået tirsdag d. 25/1 mellem kl. 16.00 og kl. 20.30

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi