Omkørsel ved E45 Aarhus Syd

Foto: Vejdirektoratet | Via Ritzau.
dato

I løbet af de næste to uger vil der i aften- og nattetimerne være spærret i skiftevis sydgående og nordgående retning på E45 Østjyske Motorvej mellem <49> Aarhus S og Motorvejskryds Aarhus Syd. Vejdirektoratet skal udføre arbejde ved broen for Torshøjvej.

I forbindelse med udvidelsen af E45 er Vejdirektoratet i gang med at udvide broen, der fører Torshøjvej i Hørning over motorvejen.

I de kommende uger skal Vejdirektoratets entreprenør løfte nogle store bjælker op på tværs af E45, som skal bære den kommende støbeform til broen. Bjælkerne bliver lagt op fem meter over kørebanerne for at sikre, at trafikken kan køre under, mens broen bygges færdig.

Da det er nogle tunge og lange bjælker, der skal løftes på plads, er Vejdirektoratet nødt til spærre den ene side af motorvejen, imens arbejdet står på. Det betyder, at trafikanter, der kører på strækningen, i perioder må ud på en mindre omkørsel.

Trafikale konsekvenser på E45 Østjyske Motorvej
Der må af sikkerhedsmæssige årsager ikke være trafik på motorvejen, når bjælkerne løftes på plads, og derfor spærrer Vejdirektoratet skiftevis for sporene på E45 Østjyske Motorvej mellem <49> Aarhus S og Motorvejskryds Aarhus Syd. Arbejdet forventes at ske i følgende tidsrum:

  • Tirsdag den 14. maj kl. 18:00 til onsdag d. 15. maj kl. 05:00 i sydgående retning
  • Tirsdag den 21. maj kl. 18:00 til onsdag d. 22. maj kl. 05:00 i sydgående retning
  • Onsdag den 22. maj kl. 18:30 til torsdag d. 23. maj kl. 06:00 i nordgående retning
  • Mandag den 27. maj kl. 18:00 til tirsdag d. 28. maj kl. 05:00 i sydgående retning
  • Tirsdag den 28. maj kl. 18:30 til onsdag d. 29. maj kl. 06:00 i nordgående retning

Trafikanter må i perioderne ud på en mindre omkørselsrute via Genvejen og Aarhus Syd motorvejen. Der vil være skiltet for omkørslen.

Arbejdet er planlagt uden for myldretrafikken, men der må forventes en smule kødannelse i de tidlige aftentimer samt lidt forlænget rejsetid på grund af omkørsel på cirka fem kilometer ekstra.

Kilde: Vejdirektoratet
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.